Dvadsiaty ročník Klubu darcov s Charlie Chaplinom

V roku 2024 bol Klub darcov zaujímavý hneď tromi novinkami: grantové kolo sme otvorili pre novú oblasť podpory - poskytovanie humanitárnej pomoci prostredníctvom organizácií a jednotlivcov, ktorí sa venujú rodinám z Ukrajiny, stretnutie členov klubu sa prvýkrát uskutočnilo v Kaviarni KKC Hviezda a na koniec sme si zaspomínali na začiatky klubu v roku 2004, z čoho je zrejmé, že tento projekt dosiahol úctyhodný vek 20 rokov.

24. máj 2024

Zaujímavosťou pod čiarou je aj najmenší počet predkladateľov projektov v histórii klubu - päť, široký geografický rozptyl plánovaných aktivít - Trenčín, Bánovce nad Bebravou, Krásna Ves, Višňové a do tretice milý umelecký hosť Charlie Chaplin v podaní míma Vlada Kulíška.

Členovia klubu rozhodli, že žiadanú finančnú podporu si zaslúžia všetky predložené projekty. Zaujímavé a dôležité sú práve tým, že sú zacielené na úplne odlišné skupiny prijímateľov a tvoria mozaiku pestrého života ľudí v našej komunite. Vážime si preto členov klubu za ich dlhodobú finančnú podporu tak isto ako grantistov za ich odvahu a vytrvalosť darovať svoj čas a schopnosti pre dobro druhých.

Získanú sumu finančných darov doplnila Trenčianska nadácia zo svojich zdrojov a tak sme mohli podporiť projekty v celkovej sume 2 767 eur. Budú realizované do konca roku 2024 v už spomenutých lokalitách a nadácia spolu s úspešnými predkladateľmi vás srdečne pozýva na spoločné stretnutia pri ich napĺňaní.

Ďakujeme spoločnosti DOBROTA Trenčín, s.r.o. a Kaviarni KKC Hviezda.

Podporené projekty v roku 2024:

Pomôžme deťom s autizmom
Mgr. Júlia Bublavá, Višňové
výučba vhodnej terapie do domáceho prostredia pre deti s autizmom

Fest Art Trenčín 2024
Face2bass Klub, Trenčín
zveľaďovanie verejných priestranstiev pomocou pouličného umenia a modernej maľby

Umenie, ktoré spája - umenie bez hraníc
KC Aktivity, o. z., Trenčín
komunitná keramická dielňa pre seniorov, ľudí so zdravotným znevýhodnením a trenčiansku ukrajinskú komunitu

Skaterix "I´ll be back" 2024
Eduard Rychtarech, Bánovce nad Bebravou